Најбољи куглаш свијета Вилмош Заварко за РТВГ: “Вјерујем у добар резултат на СП“

“Новак Ђоковић куглашких стаза“, тако у посљедње вријеме називају једног од најбољих куглаша на свијету Вилмоша Заварка, који је протеклог викенда учествовао на другом Међународном турниру “Градишка Куп 2023“.

Спорт којим се бави није ни изблиза атрактиван као тенис, међутим Заварко је у посљедњих тринаест година, једанаест провео као први на ранг листи.

“Стигао ме умор пред турнир у Градишци и нисам успио психички да се припремим за оно што се од мене очекује. Ко зна због чега је то добро, а вјерујем да ћемо успјети на Свјетском првенству у Вараждину да направимо добар резултат“, рекао је за Радио-телевизију Градишка репрезентативац Србије Вилмош Заварко.

Србија се на Свјетском првенству у Хрватској које је почело јуче налази у групи “Б“ са селекцијама Чешке, Данске и Сјеверне Македоније.

“Показало се да је турнир у Градишци један од најквалитетнијих. Мени је друга година како боравим у Градишци и утисци су заиста супер. У Србији имамо јако добре услове што се тиче куглања и много времена проводимо у фази припрема пред неко такмичење“, додао је Заварко.

Вилмош Заварко власник је незванично појединачног свјетског рекорда, те званично тимског најбољег резултата у куглању на девет чуњева.

З. Калинац

Share With: