Публика у Градишци уживала у наступима кошаркашких талената Српске и Србије

У Арени Градишка вечерас је одржан традиционални Кошаркашки сабор, а централни догађај био је дуел репрезентација Републике Српске и Кошаркашке лиге Србије у којем су славили кошаркаши Србије резултатом 103:76.

Кошракашки сабор по 24. пут организовао је Кошаркашки савез Републике Српске, а овом мечу претходила је утакмица женских репрезентативних слекција Републике Српске и Прве женске кошаркашке лиге Србије у којој је резултат  био 67:59 за тим Србије.

Кошаркашки сабор почео је јуче сусретима мушких У15 и У16 репрезентација Србије и Републике Српске, гдје су селекције Србије такође оствариле убједљиве побједе.

Предсједник Кошаркашког савеза Српске Александар Ђурђевић истакао је да је овогодишњи Сабор био веома успјешан и одлично организован и да је публика у Градишци могла да ужива у одличним наступима младих кошаркаша и кошаркашица.

Он је захвалио Граду Градишка и управи градишке Арене који су омогућили одличне услове за одржавање ове манифесције, те најавио да ће Кошаркашки сабор сваке године бити организован у другој локалној заједници.

Поводом 30. Година Кошаркашког савеза Републике Српске, Кошаркашкој лиги Србије додјељена је Златна плакета за изизетан допринос развоју кошарке у Српској, коју је Ђурђевић уручио доректору ове лиге Александру Грујину.

Грујин рекао је да је било изузетно задовољство бити гост у Градишци и Републици Српској и видјети младе и талентоване кошаркаше који су будућност српске кошарке.

У полувремену меча кошаркаши реперезентација Републике Српске и Кошаркашке лиге Србије такмичили су се у шутирању тројки и закуцавању. Најбољи тројкаш био је репрезентативац Републике Српске Бојан Лулић, а најбољи у закуцавању Лазар Ђоковић из Кошаркашке лиге Србије.

Уручена су у признања за најбољег кошаркаша и кошаркашицу Републике Српске у 2022. Години, а то су капитен Игокее Марко Јошило и играчица Орлова Владинка Ерак.

Покровитељи Кошаркашког сабора су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Град Градишка.

М.Малешевић

Share With: