Zvuci viole po prvi put u Gradišci

Koncert za violinu i violu Ljubice Crnobrnje, uz klavirsku pratnju Milana Savića, održan je sinoć u Maloj sali Kulturnog centra Gradiška.
Ljubica Crnobrnja, rođena u Beogradu, profesor je u mizičkoj školi „Vlado Milošević“ u Banjaluci. Osnovne i poslijediplomske studije završila je na Akademiji Umjetnosti u Banjaluci, a na specijalističkim studijima kod prof M. Marinkovića je počela da svira i violu. Učestvovala je na brojnim festivalima poput „Lacuna Festivals“ (Kanarska ostrva, Španija) te „Carevčevim danima“ na kojem je osvojila treću nagradu.
Milan Savić, rođen u Banjaluci, profesor je u mizičkoj školi „Vlado Milošević“ u Banjaluci. 2012. diplomirao je na Katedri za klavir Muzičkog odsjeka AUBL, a usavršavanje nastavlja na master studijima u klasi prof. mr Arsena Čarkića.

Posjetioci su uživali u izvođenju djela Mocarta, Prokofjeva i Šuberta, a ovaj koncert je bio prva prilika da se čuje solističko izvođenje viole na nekoj od gradiških pozornica. Koncert je održan u okviru regionalne turneje dvoje banjalučkih profesora muzike, a nastavlja se gostovanjem u Prnjavoru.
N.Ristić
Share With: