У Српској 232 новозаражене особе, 15 преминуло

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 674 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 232 особе.

Ради се о 117 мушкараца и 115 жена, од којих је 47 млађе, 124 средње и 61 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 49 особа је из Бањалуке, 33 из Бијељине, 16 из Лакташа, 13 из Добоја, 12 из Козарске Дубице, по 10 из Приједора и Требиња, девет из Прњавора, седам из Градишке, по шест из Вишеграда, Гацка и Кнежева, по пет из Модриче, Новог Града, Српца и Фоче, по четири Зворника и Шековића, по три из Новог Горажда, Угљевика и Челинца, по двије из Дервенте, Источне Илиџе, Котор Вароша и Милића и по једна из Братунца, Вукосавља, Источног Новог Сарајева, Мркоњић Града, Невесиња, Петрова, Сребренице, Станара, Теслића и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 15 смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и седам жена, средње и старије животне доби од којих су четири особе из Приједора, двије из Градишке и по једна из Бањалуке, Бијељине, Челинца, Дервенте, Модриче, Шамца, Српца, Сребренице и Теслића.

Share With: