Златан Видовић и Данило Керкез добили награду у Никшићу

Глумци Народног позоришта Републике Српске Данило Керкез и Златан Видовић добили су Гранд при Фестивала за партнерски однос за улоге у представи „Усамљени запад“ на 17. Међународном фестивалу глумаца у Народном позоришту Никшић.

У изјави за Радио Градишку Видовић је рекао да је ријеч о једном од најзначајнијих фестивала у бившој Југославији и да је конкуренција била јака.

„Освојити било коју награду на таквом фестивалу је веома значајно за сваког глумца, поготово награду за партнерску игру, јер сматрам да је партнерска игра најзначајнија ствар у позоришту и филму“, рекао је Видовић.

Видовић је почетком мјесеца награђен на 15.Мостар филм фестивалу.Стручни жири бирао је међу глумцима који су остварили улоге у десет филмова приказаних у такмичарском дијелу, а Видовић је у филму“Лихвар“ одиграо најбољу мушку споредну улогу.

Златан Видовић тренутно ради на новом пројекту, филму и серији „Олуја“, а већ почетком наредне године почиње са снимањем друге сезоне серије „Певачица“ .Видовић је за наредну годину најавио још једну серију у којој ће кадар дијелити са Славком Штимцем.

С.Видовић.

Share With: