Život čovjeka iz Bardače kroz fotografiju

Izložba fotografija pod nazivom “Bardača-fotografije prošlosti” autora Želimira Urića otvorena je večeras u izložbenom salonu Kulturnog centra Gradiška. Ova izložba je nastala na inicijtivu mladih ljudi iz Bardače koji su željeli sačuvati od zaborava stare običaje i fotografije koje su nastale od 1900. do 2010. godine.

Želimir Urić je istakao da se na fotografijama može vidjeti život običnog čovjeka u Bardači.

“Najviše je fotografija iz perioda od 1920. do 1940. godine. Autor nije poznat ali je poznato da je više puta godišnje u Bardaču dolazio fotograf iz Zagreba koji je fotografisao život čovjeka u Bardači, a zahvaljujući našim precima koji su sačuvali fotografije mi danas imamo šta da pokažemo”, rekao je Urić.

Direktor kulturnog centra Gradiška Miroslav Vuković rekao je da izložba prikazuje oko 170 fotografija koje autentično oslikavaju život određenog perioda, čime se neke veće sredine ne mogu pohvaliti. On je dodao da fotografija zauzima značajno mjesto u programskoj šemi Kulturnog centra i istakao da Gradiška kao regionalni centar treba da sarađuje sa susjednim opštinama, a da je ova izložba jedan vid saradnje Kulturnog centra sa Srpcom.

Izložbu fotografija pod nazivom “Bardača-fotografije prošlosti” građani Gradiške mogu pogledati tokom naredne dvije sedmice.

 

G.Vlainić

 

Share With: