Pitanje mosta na Savi kod Gradiške od vitalnog interesa za Gradišku i Republiku Srpsku

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da će novoizgrađeni most na Savi kod Gradiške ostati slijepo crijevo ukoliko se ne nađe u ugovoru između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima.

Govoreći o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora između BiH i Hrvatske o dopunama Ugovora o graničnim prelazima, koja je proglašena veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske, Šulić je naveo da su se građani i politički predstavnici iz Gradiške dugo borili da se na kraju autoputa u Gradišci izgradi moderan most.

„Zar treba da čekamo još 10 godina da se u ugovor ugradi novi granični prelaz. Ovo je važno zbog građana Gradiške, jer je najvažniji infrastrukturni projekat upravo taj most. Mnogi investitori su zainteresovani za ulaganje u novu industrijsku zonu u blizini mosta, ali sve to pada u vodu ako taj granični prelaz ne bude uvršten u odgovarajuću kategoriju za prevoz roba“, naglasio je Šulić.

On je dodao da novi most na Savi nije samo bitan za Gradišku koja duži niz godina stvara industrijske zone koje će se naslanjati na taj most. “I u Aleksandrovcu postoji poslovna zona, kao i privredne zone koja su u planu izgradnje u opštinama Prnjavor i Srbac, ali i sve poslovne zone u Republici Srpskoj koje bi koristile autoput “9.januar” na svom putu za Evropsku uniju”, istakao je Šulić.

On je naglasio da je jako važno što Narodna skupština danas zasijeda i da je za građane Gradiške ali i republike Srpske pitanje mosta na Savi kod Gradiške od vitalnog interesa.

G.Vlainić

Share With: