Novi asfaltni put za 20 domaćinstava u Gornjim Podgradcima

U mjesnoj zajednici Gornji Podgradci danas je u upotrebu puštena novoizgrađena dionica lokalnog puta dužine 1.000 metara, za čiju je izgradnju Gradska uprava Gradiška izdvojila oko 100.000 KM.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da lokalna uprava nastoji da ulaganjima u izgradnju infrastrukture stvori bolje uslove za život u gradiškim selima, te podsjetio da je prošle godine uz dio novoigrađenog puta u Gornjim Podgradcima izgrađena i ulična rasvjeta.

Adžić je naveo da je ove godine u izgradnju 10 kilometara lokalnih puteva u više gradiških mjesnih zajednica uloženo oko milion KM.

„Želimo da ulaganjem u izgradnju puteva i infrastrukture u privrednim zonama stvorimo još bolje uslove za privredi razvoj i zapošljavanje. U posljednjih tri godine broj radnika u Gradišci je povećan za oko 2.500, a po prvi put je od 1990. godina premašen broj od 11.000 i sada imamo oko 11.250 zaposlenih“, naveo je Adžić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornji Podgradci Zvjezdan Panić rekao je da u dijelu mjesne zajednice kroz koji prolazi novoizgrađena dionica puta živi oko 70 mještana u 20 domaćinstava.

Panić je naveo da su Gornji Podgradci velika mjesna zajednica sa oko 780 domaćinstava i da ovo nije jedini projekat koji se realizuje u ovoj godini.

On je dodao da su od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Gornji Podgradci dobili i donaciju za završetak parohijske kuće i ugradnju centralnog grijanja u društvenom domu, te da bi ovi projekti trebali biti završeni do kraja godine.

M. Malešević

Share With: