Počinje kampanja ”Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima”

Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društva u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske organizuju besplatnu kampanju „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2021”s ciljem preventivne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima. Kampanja će početi u ponedjeljak, 1. i trajaće do 26.novembra ove godine.

Sekretar Auto moto društva Gradiška, Dejan Šljivić rekao je da je cilj aktivnosti povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove i načina vožnje u zimskim uslovima.

’’Pod pripremom vozila za zimske uslove vožnje podrazumijeva se kontrola rashladnih tečnosti, kvaliteta kočionih tečnosti, dubine gazećeg sloja pneumatika, svjetlosno-signalnih uređaja, uređaja za brisanje vjetrobranskog stakla, punjenje akumulatora, plinske instalacije i obavezujuće zimske opreme’’, naveo je Šljivić.

On je rekao da će se aktivnosti sprovoditi na više punktova u opštinama i gradovima u Republici Srpskoj i dodao da će Auto moto društvo Gradiška u saradnji sa saobraćajnom policijom, ovu preventivnu aktivnost realizovati  19.novembra  od 13 do 15 časova u Ulici Avde Ćuka u Gradišci.

Zimska oprema u Republici Srpskoj obavezna je od 1. novembra do 1. aprila naredne godine, bez obzira na vremenske prilike.

S.Vidović

Share With: