Због присуства алкохола у организму санкционисанo 14 возача

Током акције која је у петак и суботу, 8.и 9. децембра, спроведена на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, због присуства алкохола у организму санкционисано је 14 возача.

Ацијa је спроведена са акцентом на контролу возача који возилима управљају под дејством алкохола, опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати за вријеме вожње, а контролисано је укупно 179 учесника у саoбраћају.

„Код три возача, од којих је један млади возач, утврђена је концентрација алкохола у организму од 0,01 до 0,3 промила, код седам од 0,31 до 0,8, код два возача од 0,81 до 1,5 промила, а лишена су слободе два возача код којих је утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,5 промила“, саопштено је из Полицијске управе Градишка

Из ове упарве поручују да ће наставити са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају, те апелују на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

М.М.

Share With: