Стратегија и акциони план за борбу против корупције (ВИДЕО)

Грaд Градишка је у току 2021. године на основу стратегије и акционог плана за борбе против корупције донио план интегритета, који подразумијева низ мјера у циљу смањења коруптивног понашања.

Начелник Одјељења за општу управу Градишка Божана Глувић, рекла је да није било пријава корпупције. Из овог Одјељења су, поводом обиљежавања Међународног дана борбе против корупције, истакли да је омогућено неколико начина пријаве коруптивног понашања.

„Првенствено то је сандуче у Градској управи,  отворена је маил адреса prijavi.korupciju@gradgradiska.com, те има и апликација на званичнј страници Града Градишка APK путем које грађани могу да пријаве корупцију.Именовали смо и службеника који поступа по пријавама корупције“ рекла је начелник Одјељења за општу управу Градишка Божана Глувић.

Она је додала да је у септембру ове године представник града учествовао на састанку који је организовала Мисија ОЕБСА на којем је заједнички став био да је потребно да се изради нова стратегија борбе против корупције на нивоу Републике Српске с обзиром да је ова истакла 2022. године.

Подсјећамо да се Међународни дан борбе против корупције  обиљежава 9. децембра још од 2004. године.

Н.М.

 

Share With: