Планом стамбеног збрињавања обухваћено осам лица из Градишке (ВИДЕО)

Влада Републике Српске дала је сагласност Министарству рада и борачко-инвалидске заштите на План стамбеног збрињавања лица са утврђеним статусом члана породице погинулог борца или статусом ратног војног инвалида од прве до четврте категорије инвалидности за 2023. годину.

Ријеч је о неповратним средствима за стамбено збрињавање борачких категорија, за које су подносиоци конкурисали још 2019. године. Из Градишке је, путем надлежног градског Одјељења, у ресорно Министарство стигло више од 40 захтјева.

„Додјелом стана, два подносиоца ће бити збринута, док ће шест лица добити неповратна новчана средства у износу од 8 000 КМ како би ријешила стамбено питање“, изјавио је начелник Oдјељења за борачко-инвалидску заштиту града Градишка Дарко Десанчић.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Данијел Егић најавио је да ће исплата неповратних новчаних средстава за стамбено збрињавање почети током овог мјесеца. Планом је предвиђено да се, у складу са расположивим буџетским средствима за потребе стамбеног збрињавања лица са коначних листа, исплати 500.000 КМ у седамнаест општина/градова. Исплатом ће бити обухваћено више од 80 корисника.

С.Т.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=s8olXNk4axQ[/embedyt]

Share With: