Zasađene niske trajnice i obnovljene klupe na savskom keju u Gradišci

Radnici komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ Gradiška počeli su sa aktivnostima uređenja zelenih površina, sadnjom novih niskih trajnica i stabala, te obnovom klupa u gradu.

Direktor ovog preduzeća Željko Bilbija rekao je da „Proljećna akcija uređenja grada“ zvanično počinje 10. aprila, ali da su zbog povoljnih vremenskih uslova već počeli sa planiranim aktivnostima.

On je naveo da su ofarbane sve klupe na savskom keju i u parku kod autobuske stanice, zamjenjene dotrajale klupe, te zasađene niske trajnice na keju, a na određenim mjestima obnovljeni su i drvoredi.

Bilbija je dodao da u plasteniku u krugu preduzeća ima oko 4.000 sadnica jednogodišnjeg cvijeća koje će zasaditi u narednom periodu, te zahvalio Šumskom gazdinstvu „Gradiška“ koje je doniralo oko 300 sadnica niskih trajnica i 20 sadnica parkovskog drveća.

On je isatkao da je veliki problem što je već oko 20 sadnica niskih trajnica na keju uništeno ili otuđeno, a u parku kod autuobuske stanice polomljena je jedna nova klupa, zbog čega je pozvao građane da budu savjesni i da čuvaju svoju okolinu i parkove.

Bilbija je rekao da je sanirana deponija na majdanu u Rovinama, a da je planirano čišćenje i majdana u Rogoljima.

Bilbija je dodao da će 10. aprila u Gradišci i Novoj Topoli biti postavljeni kontejneri za kabasti otpad, a preduzeće „Grin tank“ će vršiti prikupljnje elektronskog otpada.

Share With: