CKUD „Lepa Radić“ privodi kraju aktivnosti u okviru projekta UNDP-a “Jačanje uloge mjesne zajednice Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra”

Centralno kulturno-umjetničko društvo „Lepa Radić“ Gradiška u okviru projekta UNDP-a “Jačanje uloge mjesne zajednice Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra” organizovaće u utorak, 2. aprila muzičku radionicu u kojoj će učestvovati predstavnici muzičke škole “Vlado Milošević” iz BanjaLuke а koji će govoriti o tome kako prepoznati muzički talent i predstaviti rad svoje škole. Radionica će biti održana u Društvenom domu u Kočićevu sa početkom u 18 časova.

Predsjednik Centralnog kulturno-umjetničkog društva „Lepa Radić“, Davor Simišić gostujući u programu Radio Gradiške rekao je da se aktivnosti Projekta privode kraju i da su ostale još četiri aktivnosti koje bi trebale biti realizovane do 25. aprila.

“Nakon muzičke radionice održaćemo radionicu pozorišta, a zatim okrugli sto o temi “Stanje u kulturno-umjetničkom amaterizmu” koji smo posvetili 65. godišnjici od osnivanja CKUD “Lepa Radić”. Završna aktivnost će biti održana prije Dana opštine, 24. aprila, a za taj dan smo planirali prezentovanje svih aktivnosti koje su realizovane tokom Projekta, rekao je Simišić.

On je dodao da projekat “Jačanje uloge mjesne zajednice Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra” finansiraju vlade  Švajcarske i Švedske i da se sprovodi kroz Razvojni program Ujedinjenih nacija u partnerstvu sa lokalnim vlastima. Prema njegovim riječima vrijednost projekta je 17.500KM i do sad je uspješno realizovan niz aktivnosti. On je naglasio da je cilj radionica da zainteresuje i animira mještane Kočićeva ali i okolnih mjesnih zajednica da se uključe u rad zajednice i društva. Simišić je istakao da su posjetiocima interesantne bile radionice zmijanjskog veza, tkanja i izrade bedževa.

Share With: