Šampionat BiH u ljepoti pasa svih rasa “Kozara 2019” biće održan 13. i 14. aprila u Gradišci i Kozarskoj Dubici

Šampionat BiH u ljepoti pasa svih rasa “Kozara 2019” biće održan 13. i 14. aprila u Gradišci i Kozarskoj Dubici.

Predsjednik skupštine Kinološkog udruženja “Gradiška 96”, Nebojša Švraka rekao je da su u Gradišci 13. aprila na stadionu Fudbalskog kluba “Dubrave” u Dubravama planirane dvije Državne izložbe pasa “CAC BiH Gradiška 2019.” i tri specijalizovane izložbe. On je dodao da je u Kozarskoj Dubici, 14. aprila na terenima Sportskog centra “9. januar” planirana  Međunarodna izložba “CACIB Kozarska Dubica 2019.”.

“Na stadionu “Dubrave” u 10 časova počeće prva CAC 1 izložba, a sljedeća, CAC 2 je u 15 časova. U međuvremenu biće održana specijalozovana izložba kangala, rase koja je skoro priznata, zatim rase kane korso koju će suditi sudija iz Italije Lorenco Đulijano. Treća specijalka su  terijeri sekcija bul koju će suditi sudija iz Kanade Davn Deli” rekao je Švraka.

On je dodao da se za Šampionat BiH u ljepoti pasa svih rasa “Kozara 2019” do sad prijavilo oko 400 učesnika  i naglasio da se zainteresovani mogu prijaviti tokom sljedeće sedmice.

Organizatori Šampionata BiH u ljepoti pasa svih rasa “Kozara 2019” su Kinološko udruženje “Gradiška 96”, Kinološko društvo “Dub dog” i Kangal klub ex YU uz podršku kinoloških saveza Republike Srpske i BiH.

Share With: