Za projekte u Srpskoj Srbija izdvaja 8,4 miliona evra, u Gradišci planirana izgradnja vrtića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas u Beogradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom dogovorio da u ovoj godini bude realizovan niz projekata u Republici Srpskoj za šta će Srbija bespovratno izdvojiti 8,4 miliona evra.

Vučić je naglasio da Srbija namjerava da svakoj opštini u Republici Srpskoj i onim u Federaciji BiH koje to budu željele pomogne konkretnim projektima.

On je precizirao da će sa ovih 8,4 miliona evra, između ostalih projekat biti finansirana rekonstrukcija Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici za šta je predviđeno 150.000 evra, zatim izgradnja Doma za stara lica u opštini Novi Grad, kao i vrtića u Gradišci. Prema njegovim riječima, izgradnja poslovnih hala u nerazvijenim opštinama Srpske u okviru pilot projekta, biće finansirana sa milion evra.

Govoreći o izgradnji auto-puta Beograd-Bijeljina-Sarajevo, Vučić je istakao da će radovi na dijelu Kuzmin-Sremska Rača, početi oko Vidovdana, najverovatnije od mosta preko Save.

Vučić je naglasio da Srbija želi da pomogne u programu podsticanja investicija u Republici Srpskoj, kao i u oblasti startapova i izrazio spremnost da Srbija i subvencijama podstakne poljoprivredu proizvodnju, kao i stočarstvo i voćarstvo u Republici Srpskoj.

Share With: