Škorić: u februaru povećan priliv migranata

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić rekao je da je u februaru zabilježen pojačan broj migranata 151 na području u nadležnosti ove uprave i da su u tom poriodu oni počinili tri krivična djela koja su rasvijetljena – jedno razbojništvo i dvije krađe.

Škorić je rekao da policija preduzima niz mjera da bi se i u slučaju povećanog broja migranata obezbijedilo povoljno stanje bezbjednosti.

On je danas na konferenciji za novinare apelovao da građani prijave policiji kada uoče migrante.

Škorić je rekao da u februaru na području koje operativno pokriva ova uprava nisu evidentirana krivična djela koja bi izazvala uznemirenost građana, narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i saobraćajne nesreće sa smrtno stradalim licima, te da se stanje bezbjednosti u proteklom mjesecu može ocijeniti kao zadovoljavajuće.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška Bojan Mišetić rekao je da je u februaru evidentirano 49 krivičnih djela, od kojih 44 iz oblasti opšteg, jedno iz oblasti privrednog kriminaliteta i četiri iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

„Iz oblasti opšteg kriminaliteta rasvijetljeno je 29 krivičnih djela, a po nepoznatom izvršiocu 17 djela. Nadležnom tužilaštvu podneseno je 40 izvještaja protiv 32 lica. Evidentirano je i 30 krivičnih djela protiv imovine, od kojih je rasvijetljeno 18. Iz oblasti krivičnih djela protiv života i tijela evidentirana su dva djela, koja su rasvijetljena“, neveo je Mišetić.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković rekao je da je u proteklom mjesecu eveidentirano 12 narušavanja javnog reda i 32 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo teške, a 10 lica lake tjelesne povrede.

Trifković je istakao da je u februaru provedeno više akcija u oblasti kontrole saobraćaja, u kojima je evidentirano 1.038 prekršaja.

„Iz saobraćaja su isključena 142 vozača, od čeka 100 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 40 zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a dva vozača iz ostalih razloga. Iz saobraćaja su isključena i 42 vozila“, naveo je Trifković.

Na konferenciji za novinare Policijske uprave Gradiška apelovano je da građani i šumski radnici ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, da ne spaljuju poljoprivredni i drveni otpad u blizini šuma kako ne bi dolazilo do izbijanja šumskih i požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana.

Građani su pozvani da, ako uoče požar, o tome obavijeste vatrogasce ili policiju.

Share With: