Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

ТОП ЛИСТА ЗА 25.3.2023.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине
Škorić: u februaru povećan priliv migranata

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić rekao je da je u februaru zabilježen pojačan broj migranata 151 na području u nadležnosti ove uprave i da su u tom poriodu oni počinili tri krivična djela koja su rasvijetljena – jedno razbojništvo i dvije krađe.

Škorić je rekao da policija preduzima niz mjera da bi se i u slučaju povećanog broja migranata obezbijedilo povoljno stanje bezbjednosti.

On je danas na konferenciji za novinare apelovao da građani prijave policiji kada uoče migrante.

Škorić je rekao da u februaru na području koje operativno pokriva ova uprava nisu evidentirana krivična djela koja bi izazvala uznemirenost građana, narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i saobraćajne nesreće sa smrtno stradalim licima, te da se stanje bezbjednosti u proteklom mjesecu može ocijeniti kao zadovoljavajuće.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška Bojan Mišetić rekao je da je u februaru evidentirano 49 krivičnih djela, od kojih 44 iz oblasti opšteg, jedno iz oblasti privrednog kriminaliteta i četiri iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

“Iz oblasti opšteg kriminaliteta rasvijetljeno je 29 krivičnih djela, a po nepoznatom izvršiocu 17 djela. Nadležnom tužilaštvu podneseno je 40 izvještaja protiv 32 lica. Evidentirano je i 30 krivičnih djela protiv imovine, od kojih je rasvijetljeno 18. Iz oblasti krivičnih djela protiv života i tijela evidentirana su dva djela, koja su rasvijetljena”, neveo je Mišetić.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković rekao je da je u proteklom mjesecu eveidentirano 12 narušavanja javnog reda i 32 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo teške, a 10 lica lake tjelesne povrede.

Trifković je istakao da je u februaru provedeno više akcija u oblasti kontrole saobraćaja, u kojima je evidentirano 1.038 prekršaja.

“Iz saobraćaja su isključena 142 vozača, od čeka 100 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 40 zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a dva vozača iz ostalih razloga. Iz saobraćaja su isključena i 42 vozila”, naveo je Trifković.

Na konferenciji za novinare Policijske uprave Gradiška apelovano je da građani i šumski radnici ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, da ne spaljuju poljoprivredni i drveni otpad u blizini šuma kako ne bi dolazilo do izbijanja šumskih i požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana.

Građani su pozvani da, ako uoče požar, o tome obavijeste vatrogasce ili policiju.

Share With:
Open

close button