Top lista

Top lista za 04.12.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Vuković: Prioritet modernizacija Kulturnog centra i sadržajan program

Stvaranje još boljih uslova za rad, tehnička modernizacija i bogat i sadržajan program, prioriteti su Kulturnog centra Gradiška u narednom periodu.

V.d.direktora Kulturnog centra Gradiška Miroslav Vuković,  gostujući u emisiji“Kulturni kolaž“ Radio Gradiške pojasnio je  da je od izgradnje ove kulturne ustanove u našem gradu prošlo 13 godina i da je neophodno da se određene stvari poboljšaju i modernizuju.

„Odredili smo niz prioriteta, a prije svega radićemo na sanaciji same zgrade, što podrazumijeva radove na fasadi, ljetnoj pozornici, rasvjeti i slično“, rekao je Vuković i dodao da je u planu modernizacija reklamnih panoa i galerijskog prostora, opremanje bioskopa novom digitalnom kino tehnologijom, a najavio je i promjene u programskoj šemi.“Planiramo da programsku šemu oživimo i da je ustalimo i da svaki dan u sedmici bude rezervisan za određenu oblast kulture“, rekao je Vuković.

 „Cilj nam je da budemo nosilac većine kulturnih manifestacija koje organizuje Grad Gradiška i da budemo na usluzi drugim javnim ustanovama „, rekao je Vuković i naglasio da od prije nekoliko mjeseci u sastavu Kulturnog centra djeluju i Domovi kulture u Novoj Topoli, Gornjim Podgradcima i Vrbaškoj.

Vuković je rekao da građane do kraja godine očekuje bogat repertoar, a ovom prilikom najavio je predstavu“Jugoslavija, moja otadžbina“ Pozorišta Prijedor koja će biti odigrana u ponedjeljak, 18.oktobra, dok će dan kasnije u utorak, 19.oktobra  biti održana promocija novog broja “Danice“ u organizaciji Vukove zadužbine ogranak, Gradiška.U srijedu, 20.oktobra publika će moći uživati u književno-muzičkoj večeri sa Dejanom Cukićem.

Vuković je istakao da imaju punu podršku Grada za sve aktivnosti što je, prema njegovim riječima,  presudno za uspješno funcionisanje.

S.Vidović

Share With: