Vuković: Prioritet modernizacija Kulturnog centra i sadržajan program

Stvaranje još boljih uslova za rad, tehnička modernizacija i bogat i sadržajan program, prioriteti su Kulturnog centra Gradiška u narednom periodu.

V.d.direktora Kulturnog centra Gradiška Miroslav Vuković,  gostujući u emisiji“Kulturni kolaž“ Radio Gradiške pojasnio je  da je od izgradnje ove kulturne ustanove u našem gradu prošlo 13 godina i da je neophodno da se određene stvari poboljšaju i modernizuju.

„Odredili smo niz prioriteta, a prije svega radićemo na sanaciji same zgrade, što podrazumijeva radove na fasadi, ljetnoj pozornici, rasvjeti i slično“, rekao je Vuković i dodao da je u planu modernizacija reklamnih panoa i galerijskog prostora, opremanje bioskopa novom digitalnom kino tehnologijom, a najavio je i promjene u programskoj šemi.“Planiramo da programsku šemu oživimo i da je ustalimo i da svaki dan u sedmici bude rezervisan za određenu oblast kulture“, rekao je Vuković.

 „Cilj nam je da budemo nosilac većine kulturnih manifestacija koje organizuje Grad Gradiška i da budemo na usluzi drugim javnim ustanovama „, rekao je Vuković i naglasio da od prije nekoliko mjeseci u sastavu Kulturnog centra djeluju i Domovi kulture u Novoj Topoli, Gornjim Podgradcima i Vrbaškoj.

Vuković je rekao da građane do kraja godine očekuje bogat repertoar, a ovom prilikom najavio je predstavu“Jugoslavija, moja otadžbina“ Pozorišta Prijedor koja će biti odigrana u ponedjeljak, 18.oktobra, dok će dan kasnije u utorak, 19.oktobra  biti održana promocija novog broja “Danice“ u organizaciji Vukove zadužbine ogranak, Gradiška.U srijedu, 20.oktobra publika će moći uživati u književno-muzičkoj večeri sa Dejanom Cukićem.

Vuković je istakao da imaju punu podršku Grada za sve aktivnosti što je, prema njegovim riječima,  presudno za uspješno funcionisanje.

S.Vidović

Share With: