U Srpskoj još 12 preminulih, 305 zaraženih

U Republici Srpskoj je u posljednja 24 časa virus korona potvrđen kod 305 osobe od testiranih 856 laboratorijskih uzoraka, a prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva, podaci su Instituta za javno zdravstvo Srpske.
Zaražena su 123 muškarca i 182 žene, od kojih su 63 mlađe, 167 srednje i 75 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 53 osobe su iz Banjaluke, 36 iz Bijeljine, 32 iz Trebinja, 26 sa Sokoca, 14 iz Gradiške, 10 iz Prijedora, po osam iz Doboja, Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Mrkonjić Grada, Pala i Šipova, po sedam iz Bratunca i Broda, po šest iz Kozarske Dubice, Kotor Varoša i Prnjavora, te po pet iz Laktaša, Modriče, Srpca i Čelinca.

Zaražene su i po četiri osobe iz Dervente, Istočne Ilidže i Novog Grada, po tri iz Kostajnice i Foče, po dvije iz Istočnog Starog Grada, Lopara, Petrova, Stanara, Han Pijeska i Šamca i po jedna iz Kneževa, Ribnika i Teslića.

Kada je riječ o smrtnim ishodima, preminulo je šest muškaraca i šest žena srednje i starije životne dobi, od kojih su tri osobe iz Banjaluke, dvije iz Gacka i po jedna iz Višegrada, Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Novog Grada, Trebinja, Kotor Varoša i Čelinca.

Share With: