Top lista

Топ листа за 14.05.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Povećan broj migranata iz Avganistana i Pakistana

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška za devet mjeseci ove godine evidentirana su 604 migranta, što je za 331 manje nego lani, a najveći broj njih dolazi iz Avganistana i Pakistana, izjavio je načelnik ove uprave Bojan Škorić.
“Najveći broj migranata je iz Avganistana, ukupno 195, a prošle godine u istom periodu evidentiran je 51 migrant iz ove države. Evidetirano je 158 migranata iz Paksitana, a prošle godine 76”, rakao je Škorić na konferenciji za novinare.

Govoreći o rezultatima rada Policijske uprave Gradiška za devet mjeseci ove godine, Škorić je naveo da su evidentirana 332 krivična djela, što je 19,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, a rasvjetljeno je 94,9 odsto ili 316 krivičnih djela.

“Po nepoznatom izvšiocu evidentirana su 122 krivična djela, a rasvjetljeno je 106 djela ili 86,2 odsto”, dodao je Škorić.

On je istakao da su evidentirana 244 narušavanja javnog reda i mira, što je za 46,8 odsto manje u odnosu na devet mjeseci prošple godine, kada je evidentirano 459 narušavanja.

Za devet mjeseci ove godine evidentirane su 422 nezgode, što je za 44 odsto više u odnosu na isti period lani, a stradala su četiri lica.

Škorić je zaključio da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška zadovoljavajuće.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić rekao je da su za devet mjeseci evidentirana 332 krivična djela, od čega 272 iz oblasti opšteg kriminaliteta, 34 iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, 14 iz oblasti privrednog kriminaliteta i 12 iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Broj krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta povećan je za
75 odsto u odnosu na isti period lani, a u evidentiranih 14 krivičnih djela u ovoj oblasti stečena je protivpravna imovinska korist u iznosu od 95.250 KM.

Operativnim radom policijskih službenika otkrivena su 34 krivična djela i 41 prekršaj u vezi zloupotrebe opojnih droga, te je pronađena i oduzeta određena količina droge.

Evidentirano je 296 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 46,8 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine, a podnesena su 73 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 219 prekršajnih naloga.

Iz saobraćaja su isključena 1.054 vozača, što je za 30,9 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, od kojih 821 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

D. Janković

Share With:
Facebook
YouTube
Instagram