Вечерас додјела нaградa на фестивалу „Љубица“

На завршној вечери Првог фестивала позоришта РС у Градишци,  након представе „Хасанагиница“, биће додјељене награде за најбољу глумицу, глумца, представу и награда публике. О томе коме ће припасти признања одлучује трочлани жири кога чине Радослав Лале Павловић, Наташа Дракулић и Гвозден Ђурић.

Гостујући у јутарњем програму Радио-телевизије Градишка Наташа Дракулић имала је само ријечи хвале за позоришни фестивал који је организован у Градишци.Истиче да је веома значајан за сам град, али и промоцију позоришта у Републици Српској.

„Ово је савршено организован фестивал, ово су све представе које свака по себи има значаја, а колеге имају прилику да се друже. Градишка треба да буде поносна што је ово организовала, јер је фестивала такав да га се нико нигде не би постидео, те да је већ сам по себи успео“ рекла је Наташа Дракулић.

 Дракулићева  је похвалила и премијерно извођење представе „Миропомазани“ на фестивалу ,јер је то нешто ново и што ће живјети. Она сматра да ће представа бити одиграна и у другим срединама и да ће обићи свијет.

Фестивал „Љубица“ је 19. маја отворен представом “Миропомазани” Градског позоришта Градишка. Публика је, затим, имала прилику погледати представу „Кућа на брду“ Позоришта из Приједора, „Бањалука“ бањалучког Градског позоришта “Јазавац”, те синоћ „Госпођицу“, у извођењу глумачког ансамбла  Народног позоришта РС.

Н.М.

Share With: