У парку код старог храста засађене саднице магнолије

Радници „Градске чистоће“ данас су, уочи Евроског дана паркова – 24. маја, у парку „Абонус“ у близини старог храста у градском насељу Сањак и централном градском парку „Слобода“ засадили 17 садница магнолије које је донирала Уникредит банка.

 

Директор филијале Уникредит банке у Градишци Сања Шуркаловић рекла је да ова банка као друштвено одговорна организација брине о заједници у којој послује и заштити животне средине, те навела да је Уникредит групација кроз Мастеркардову коалицију прошле године учествовала у садњи више од 7.500 садница украсног и парковског дрвећа.

Директор „Градске чистоће“ Рената Обрадовић Поповић захвалила је на донацији, те нагласила да радници овог комуналног предузећа редовно одржавају градске пакове, дрвореде, зеленило и цвијеће и да им је сваки вид подршке добродошао.

Она је истакла да је Градишка постала препознатљива по уређеним парковима које грађани свакодневно посјећују, посебно дјеца за које настоје да обезбједе што више мјеста за игру.

Пословођа у „Градској чистоћи“ за одржавање зеленила и цвијећа Чедо Делибашића каже да након обилних кишних падавина имају доста посла на кошењу траве, али да упоредо раде на садњи и уређењу  дрвореда, украсног грмља и цвијећа и уређењу савског кеја.

Градишка у ужем дјелу града има пет већих паркова, али и доста малих пакова и игралишта уз стамбене зграде, гдје радници „Градске чистоће“ такође настоје да помогну грађанима приликом уређења тих површина.

Из овог комуналног предузећа на Дан паркова још једном су аплеовали на грађане да и сами воде рачуна о својој животној средини.

М.Малешевић

Share With: