Vaspitačica Dada Bijelić: Ko radi sa djecom uvijek je u duši mlad i veseo

Vaspitačica u Javnoj predškolskoj ustanovi „Lepa Radić“  Gradiška Dada Bijelić rekla je gostujući u emisiji „Žene i mogućnosti“ Radio Gradiške da u poslu vaspitača mora da postoji emocija i ljubav prema djeci, da vaspitač mora da perepozna svako djete kao individu i prepozna njegovo interesovanje i talenat, i da mu pomogne u razvoju i socijalizaciji.

Bijelićeva je istakla da je za odabir zanimanja kod nje bio presudan njen boravak u vrtiću, kad je bila djete, i to što obožava djecu.

Ona je navela da je diplomu vaspitača stekla u Rijeci, gdje je ranije živjela, a da je njen prvi radni dan u vrtiću bio 1. novembra 1994. godine, kada je u vrtiću u Gradišci mjenjala jednu vaspitačicu koja je bila na bolovanju.

Bijelićeva kaže da je posao vaspitača odgovoran i dinamičam i gradi temelj za buduće vaspitanje i obrazovanje djeca, a da se sav trud isplati kada djete zagrli svoju vaspitačicu i kaže da je voli.

Prema njenim riječima, tokom 25 godina njenog rada u vrtiću mjenjao se način rada, ali je suština uvjek ostala ista, samo su djeci sada dostupnije drugačije stvari i imaju druga intersovanja.

Mladim kolegama vaspitačima, i onima koji žele to da postanu, Bjelićeva je poručila da je to jedan od najodgovornijoh, ali i najljepših poslova, a za seba kaže da se nikad nije pokajala zbog odabira zanimanja i da bi, da može vratiti vrijeme, ponovo odabrala da bude vaspitačica.

Ona je dodala da je valika prednost ovog posla to što kada radite sa malom djecom u duši uvjek ostajete mladi i veseli.

Share With: