Nastavlja se infrastrukturno opremanje Agrozone u Novoj Topoli

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i direktor Hidrokop-a d.o.o. hidrogradnja i građevinarstvo Banjaluka potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na objektima infrastrukture u Agro-industrijskoj zoni Nova Topola.

Gradonačelnik Adžić je rekao da se Gradska uprava opredjelila za privredni razvoj čitavog prostora i da nastavljaju infrastrukturno opremanje Agroindustrijske zone u Novoj Topoli.

„Ukupan ugovor za infrastrukturno opremanje je 5 500 000 KM gdje je izvođač Hidrokop, a danas je potpisan ugovor za prvu fazu i investiranje 3 000 000 KM za izgradnju novih saobraćajnica kako bi otvorili nove građevinske parcele za potencijalne investitore“, rekao je Adžić i dodao da je ugovorom predviđena dogradnja kanalizacione mreže i putne saobraćajne infrastrukture čijom će realizacijom Gradiška dobiti jednu od najuređenijih privrednih zona u regionu.

„To je naš potencijal i šansa za privredni razvoj, otvaranje novih proizvodnih fabrika, pogona i novih radnih mjesta“, rekao je Adžić i istakao da postoji dinamika izgradnje u Agrozoni u Novoj Topoli gdje se privode kraju radovi na objektu Kalcedonije, gdje će posao dobiti 500 radnika.

Adžić je naveo da je Tržni centar u velikoj fazi izgradnje, da su takođe dvije italijanske kompanije iz oblasti plastične proizvodnje dobile građevinske dozvole za gradnju na prostoru privredne zone i da su imali posjetu zainteresovane delegacije iz Češke koja se bavi otkupom i preradom poljoprivrednih proizvoda.

Direktor Hidrokop-a, Radislav Babić, rekao je da Hidrokop nastavlja dobru saradnju sa gradom Gradiška.

„U protekle tri godine uradili smo veliki broj infrastrukturnih objekata, putne i hidro-infrastrukturne mreže, do sada smo izvršavali sve obaveze na vrijeme  i kvalitetno, a ovaj posao treba da uradimo do kraja godine“, naveo je Babić.

Babić je naveo da će na ovim poslovima biti angažovano oko 50 radnika.

U okviru prve faze biće dograđene nove saobraćajnice za pristup parcelama, kanalizacioni sistem, asfaltiranje saobraćajnica i kružni tok. Druga faza zavisiće od sredstava i interesa privrednih subjekata. U toku je i projekat odvodnje oborinske kanalizacije sa UNDP-em vrijednosti 1 200 000 koji se takođe uklapa u ovaj projekat u Agroindustrijskoj zoni.

Share With: