Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

ТОП ЛИСТА ЗА 25.3.2023.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине
Nastavlja se infrastrukturno opremanje Agrozone u Novoj Topoli

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i direktor Hidrokop-a d.o.o. hidrogradnja i građevinarstvo Banjaluka potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na objektima infrastrukture u Agro-industrijskoj zoni Nova Topola.

Gradonačelnik Adžić je rekao da se Gradska uprava opredjelila za privredni razvoj čitavog prostora i da nastavljaju infrastrukturno opremanje Agroindustrijske zone u Novoj Topoli.

„Ukupan ugovor za infrastrukturno opremanje je 5 500 000 KM gdje je izvođač Hidrokop, a danas je potpisan ugovor za prvu fazu i investiranje 3 000 000 KM za izgradnju novih saobraćajnica kako bi otvorili nove građevinske parcele za potencijalne investitore“, rekao je Adžić i dodao da je ugovorom predviđena dogradnja kanalizacione mreže i putne saobraćajne infrastrukture čijom će realizacijom Gradiška dobiti jednu od najuređenijih privrednih zona u regionu.

„To je naš potencijal i šansa za privredni razvoj, otvaranje novih proizvodnih fabrika, pogona i novih radnih mjesta“, rekao je Adžić i istakao da postoji dinamika izgradnje u Agrozoni u Novoj Topoli gdje se privode kraju radovi na objektu Kalcedonije, gdje će posao dobiti 500 radnika.

Adžić je naveo da je Tržni centar u velikoj fazi izgradnje, da su takođe dvije italijanske kompanije iz oblasti plastične proizvodnje dobile građevinske dozvole za gradnju na prostoru privredne zone i da su imali posjetu zainteresovane delegacije iz Češke koja se bavi otkupom i preradom poljoprivrednih proizvoda.

Direktor Hidrokop-a, Radislav Babić, rekao je da Hidrokop nastavlja dobru saradnju sa gradom Gradiška.

„U protekle tri godine uradili smo veliki broj infrastrukturnih objekata, putne i hidro-infrastrukturne mreže, do sada smo izvršavali sve obaveze na vrijeme  i kvalitetno, a ovaj posao treba da uradimo do kraja godine“, naveo je Babić.

Babić je naveo da će na ovim poslovima biti angažovano oko 50 radnika.

U okviru prve faze biće dograđene nove saobraćajnice za pristup parcelama, kanalizacioni sistem, asfaltiranje saobraćajnica i kružni tok. Druga faza zavisiće od sredstava i interesa privrednih subjekata. U toku je i projekat odvodnje oborinske kanalizacije sa UNDP-em vrijednosti 1 200 000 koji se takođe uklapa u ovaj projekat u Agroindustrijskoj zoni.

Share With:
Open

close button