Uručena nagrada Ani Mariji Slijepčević za osvojeno drugo mjesto na literarnom konkursu Crvenog krsta Republike Srpske

Učenici prvog razreda gradiške Gimnazije, Ana Mariji Slijepčević, danas je uručena nagrada za osvojeno drugo mjesto na literarnom konkursu Crvenog krsta Republike Srpske.

Ana Maria je istakla da je za njen rad zaslužna ljubav prema Crvenom krstu i ljudima koji se bave ovim humanitarnim radom kao i to da  je posebno mjesto u njenom radu pripalo osnivaču Crvenog krsta Anriju Dinanu.

„Ova nagrada mi je podstrek da i dalje budem član Crvenog krsta, da pomažem drugima, ali i da napišem nešto dobro  o tome“ dodala je Slijepčevićeva.

Istim povodom uručena je nagrada i profesorici Mileni Šmitran, koja vodi sekciju Crvenog krsta u Gimnaziji i koja je istakla da je zadovoljna svojim učenicima koji su članovi sekcije.

„Na časovima sekcije učimo kako da pruže prvu pomoć, učimo ih preventivne mjere za mnoge bolesti, to je nešto što je neophodno da znaju u svakodnevnom životu“ rekla je Šmitran.

Sekretar Crvenog krsta Gradiška  Borko Dević rekao je da Crveni krst godinama ostvaruje dobru saradnju sa mladim ljudima koji su članovi Kluba mladih CK, i koji su aktivni u mnogim oblastima.

„Kada je u pitanju pomenuti konkurs na našu adresu pristiglo je pet radova iz srednjih škola, od toga su tri izabrana na regionalni nivo, a jedan je dospio na republički nivo, to je rad Ane Marie Slijepčević koja je i dobila nagradu za drugo mjesto, što je značajan uspjeh“,dodao je Dević.

Direktorica Gimanazije Snežana Kočić izrazila je zadovoljstvo što je prisustvovala uručivanju ove nagrade.

„Posebno treba istaći da je u pitanju učenica prvog razreda, koja je imala smjelosti i hrabrosti da iznese svoje viđenje i pokaže izuzetno zrelo razmišljanje za svoj uzrast, pokazala nam je ono najbolje u nama, a to je humanost“ istakla je Kočićeva.

Ana Maria Slijepčević nagrađena je za rad na temu „LJUBAV“- ŠTA VOLITE KOD CRVENOG KRSTA I CRVENOG POLUMJESECA?

Share With: