U Trošeljima služen parastos i položeni vijenci u pomen poginulim borcima

U  Mjesnoj zajednici Trošelji danas  je služen pomen parastos i položeni  vijenci  na spomen- obilježje za četiri  poginula borca Odbrambeno-otadžbinskog rata  ove mjesne zajednice.

Pomen za poginule borce organizovala je   Gradska boračka organizacija Gradiška, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Gradskom upravom Gradiška, Mjesnom boračkom organizacijom i Mjesnom zajednicom Trošelji.

Predsjednik Predsjedništva boračke organizacije Gradiška, Radomir Majdanac, rekao je da Boračka organizacija nastavlja da održava pomen na poginule borce u vidu parastosa i polaganja vijenaca  na spomen –obilježja u mjesnim zajednicama i da je to samo jedna od aktivnosti ove organizacije.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Trošelji, Vlado Šobot, rekao je da se pomen poginulim borcima ove mjesne zajednice održava petu godinu za redom te da je to najmanje što mogu učiniti za ove mlade ljude koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Gradiška ,Radomir Pjanić,  rekao je da su Trošelji jedna od 33 Mjesne zajednice  gdje se odaje pomen  na stradale u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, koje podržava Gradska uprava.

“Mi nastojimo da povećamo novčano učešće u rješavanju problematike boračkih kategorija. Tako je ove godine oko 430 000 KM u budžetu Grada Gradiška predviđeno za boračke kategorije. Nastojaćemo da održimo taj nivo i u narednim godinama. Ove godine smo završili Monografiju a sledeće godine nadam se da ćemo imati i Spomen-sobu” rekao je Pjanić.

Vijence na spomen-obilježje u Trošeljima  su položili predstavnici Gradske boračke organizacije Gradiška, Mjesne boračke organizacije i predstavnici Gradske uprave  Grada Gradiška.

Share With: