Brojne aktivnosti Narodne biblioteke Gradiška

U Narodnoj biblioteci Gradiška danas je završen Međunarodni književni konkurs „Suze Kozare“.Na konkurs objavljen proteklog mjeseca prijavilo se oko 40 učesnika.

Direktorica Biblioteke Snježana Miljković gostujući u emisiji“Kulturni kolaž“ Radio Gradiške, istakla je da će nakon konkursa biti organizovan književni susret i dodjeljene nagrade. Prema njenim riječima na konkurs su se mogli prijaviti svi punoljetni građani iz regiona.

All-focus

Miljkovićeva je istakla da će Narodna biblioteka Gradiška i ove godine učestvovati u Manifestaciji“Gradiško ljeto 2019“ godine.

”9.jula u 10 časova u Gradskom parku u Gradišci biće održana ljetna radionica pod nazivom”Radionica šarenica, a 24.jula na Ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja Gradiška sa početkom u 19 časova biće održano književno veče sa Jelenom Bačić Alimpić”, istakla je Miljkovićeva.

Ona je najavila da će u Narodnoj biblioteci u Gradišci u ponedjeljak 24.juna u 19 časova biti održana promocija Prvog srpskog književnog časopisa „Slaveno-serbski magazin“ koji je na savremeni srpski jezik preveo Borivoj Čalić iz Vukovara.O časopisu, čiji je pokretač i urednik bio jedan od najaktivnijih srpskih pisaca i prosvjetitelj 18. vijeka – Zaharije Stefanović Orfelin, govoriće Duško Pevulja, koji je napisao pogovor prevoda.

Share With: