U toku realizacija projekta „Nasilje u porodici“

Udruženje „Žena i porodica“ Gradiška uz podršku Grada Gradiška realizuje projekat „Nasilje u porodici“.

Predsjednica Udruženja, Desanka Rađević, gostujući u programu Radio Gradiške, rekla je da je okosnica njhоvog rada položaj žene u porodici i u društvu, kao i ravnoprvanost među polovima.

„Do sada nismo imali kapacitet ni resurse da se bavimo ovom temom, prije dvije godine bili smo saradnici u projektima drugih udruženja, a ove godine smo sami napisali projekat i prijavili se na konkurs Gradske uprave“, navela je Rađevićeva.

Ona je naglasila da su projektne aktivnosti počele 1. jula i da je predviđeno pet radionica u sedam mjesnih zajednica s ciljem informisanja žena o oblicima nasilja,  pravima žena i ustanovama gdje mogu da se jave, kao i dolazak do saznanja koliko je nasilje u porodici prisutno kod nas.

Prva radionica je održana 7. jula u Jablanici, a preostalo je da se još održi jedna radionica za žene mjesnih zajednica Obradovac i Žeravica, dok će 15. oktobra na Međunarodni dan žena na selu, za žene koje su učestvovale u radionicama biti organizovana posjeta Policijskoj upravi Gradiška i Centru za socijalni rad.

Udruženje „Žena i porodica“ Gradiška će 5. oktobra Svečanom akademijom u Kulturnom centru i dokumentarnom izložbom obilježiti 25 godina rada.

Share With: