У току хуманитарни Сајам књига у Народној библиотеци

У Народној библиотеци Градишка, у току је хуманитарни Сајам књига, који ће трајати до петка, 23. јуна. Сајам је организован у сарадњи са Српским сабрањем „Баштионик“, а сав прикупљени новац биће дониран дјеци на Косову и Метохији.

Већ трећу годину заредом, Народна библиотека Градишка и Српско сабрање „Баштионик“ спојили су књигу и родољубље и на најљепши начин промовишу љубав према читању, своме роду, патриотизму, Косову и Метохији. Предсједник „Баштионика“, Предраг Адамовић рекао је да је сајам прилика да се пружи подршка Србима на Косову и Метохији.

„Много значи људима на Косову и Метохији када сазнају за било који вид подршке из Републике Српске. „Свједоци смо ових дана и ескалације ситуације и многих искушења“, рекао је Адамовић и додао да је у Бањалуци, прије неколико дана, одржан молебан за Србе Косова и Метохије.

Сајам се, за сада, организује само у Градишци, а у плану је и организовање сличне активности у Бањалуци. Милана Томић, члан „Баштионика“, захвалила се Народној библиотеци Градишка на иницијативи за организовање сајма и подсјетила да је активан и хуманитарни број 17766.

 

Прилику да на овај начин помогну Србе на Косову и Метохији имају сви грађани и међу бројним књигама изаберу понеку за себе и сами одреде њену цијену. Библиотекар Народне библиотеке Градишка Милена Грбић рекла је да је изложено око 1000 књига прикупљених у акцији прије сајма. Хуманитарни Сајам књига, у дворишту Народне бииблиотеке, трајаће до петка, 23. јуна, а сви заинтересовани сајам могу посјетити од 8 до 18 часова.

С.Видовић

Share With: