У суботу обиљежавање годишњице смрти глумца Драшка Видовића

Градско позориште Градишка обиљежиће у суботу, 18. децембра, годину дана од смрти Драшка Видовића, професионалног глумца и колеге, некадашњег директора ове установе.

Умјетнички директор Градског позоришта Градишка и глумац Адмир Мешић гостујући у јутарњем пограму Радио-телевизије Градишка рекао је да ће тим поводом бити организована  изложба под називом „Драшко Видовић – живот на сцени“ која ће бити представљена градишкој јавности. у Изложбеном салону Културног центар са почетком у 18.00 часова. Он каже да је његова идеја била да се направи изложба из разних позоришних представа у којима је Драшко играо. Истиче да је било тешко одабрати неколико, јер заиста има много фотографија. Публика ће моћи да види један времеплов, ретроспективу.

Мешић је истакао да је Драшко Видовић  био оснивач и покретач професионалне позоришне сцене у Градишци, којој је припадао све до смрти прошле године.

У оквиру обиљежавања годишњице смрти Драшка Видовића, 18. новембра од 20 часова биће одиграна и представа „Кроз живот са Вељом“ која је, након премијере у Градишци, 27. октобра, уједно и прва реприза. Кабаретска представа, у којој насловну улогу игра Велимир Бланић, настала је у копродукцији са Градским позориштем „Јазавац“ из Бањалуке.

18. новембра се обиљежава Европска ноћ тетра и Градско позориште Градишка ће, кроз поменуте културне догађаје посвећене прерано преминулом Драшку Видовићу, уз 19 установа културе из БиХ, бити дио овог међународног пројекта.

Н.М.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=nnuBzdvfThE[/embedyt]

Share With: