Едукација за масаже доступна на нашим просторима

Дипломирани физиотерапеут и магистар спортске медицине  Елена Милашиновић, из Бања Лука, један је од ријетких едукатор за терапуете,али и за почетнике на нашим просторима. Она је гостујући и јутарњем програму Радио-телевизије Градишка истакла да обука зависи од знања које полазник посједује и да се едукација за масажу организује у Студију за масажу и физикалну терапију „Елена“ у Бањалуци.

Милашиновићева  је рекла да је физиотерапеут више од петнаест година,  те да су прије годину постали сертификовани центра за едукације.

„Имамо групне или индивидуалне  едукације, те је до сада било доста заинтересованих за едукацију“ додала је Елена.

Она препоручује да почетници почну са релакс масажом, затим могу научити спортске и медицинске масаже, те антицелулит масаже. Углавно се сваки мјесец организују обуке, али се могу договарати индивидуалне едукације.

Едукације може трајати неколико дана или мјесеци зависно шта полазници желе да постигну. Обука је намијењена свим масерима,терапеутима и људима из сличних струка, који се баве том дјелатношћу, а спремни су и желе да се усавршавају и да понуде нову технику својим клијентима. Осим њих похађати је могу и апсолутни почетници или људи који тек желе да почну да се баве овим послом. Након обуке додаје да сви полазници добију цертификат са којим ће бити у прилици да унаприједе или започну свој посао.

Поред овог у њеном салону, такође су популарни и програми за мршављење, обликовање, каже Еелена Милашиновић.

Ова Бањалучанка је и амбасадор шведске фирме која је највише позната по продаји медицинских масажних кревета-столица. Елена напомиње да је ријеч о масажним кревет-столицама које имају медицински цертификат.

Н.М.

Share With: