У суботу хуманитарно плесно вече „Срцем за Искру“ (ВИДЕО)

Удружење родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра“ у сарадњи са Плесним клубом „Ladies“ организује Хуманитарно плесно вече “Срцем за Искру” које ће бити одржано 16. децембра у 19 часова у Дому омладине у Бањалуци. Приход од продаје улазница по цијени од 5 КМ биће намијењен за Удружење родитеља “Искра”. О манифестацији коју годинама организују, у јутарњем програму говорила је социјални радник Удружења Андреа Пећанац. Она је рекла да ће посјетиоци моћи уживати у петнаест плесних кореографија, те да је занимљиво то што ће учествовати дјеца предшколског и средњошколског узраста.

„Циљ манифестације јесте подршка вршњака њиховим вршњацима који тренутно воде тешке борбе, борбе за живот“ додала је Андреа Пећанац и напоменула да је осим материјалне подршке битна  и морална подршка. Она је подсјетила да Удружење ради девет година, те да су јако поносни на пројекат Родитељска кућа и да се између осталог труде се да обезбиједе њено несметано функционисање. Близу 200 породица из читаве Републике Српске користило је Родитељску кућу.

Удружење има подршку многих институција, те  током године организују разне манифестације као што је хуманитарно плесно вече.

Н.М.

Share With: