У Српској заражено 333 особе, преминуло 12

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Уиверзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 831 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 333 особе.

Ради се о 149 мушкараца и 184 жене, од којих су 92 млађе, 189 средње и 52 старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, 81 особа је из Бањалуке, 49 из Бијељине, 24 из Лакташа, 21 из Приједора, 20 из Козарске Дубице, 17 из Добоја, по 12 из Вишеграда и Теслића, 10 из Прњавора, девет из Дервенте, по седам из Братунца, Угљевика и Челинца, по шест из Кнежева и Шипова, по пет из Зворника и Фоче, по четири из Лопара, Модриче, Мркоњић Града и Петрова, по три из Брода, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева и Рогатице и по једна из Вукосавља, Котор Вароша, Српца, Станара, Хан Пијеска, Шамца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 12 смртних случајева. Ради се о седам мушкараца и пет жена, средње и старије животне доби, од којих су четири особе из Бањалуке, двије из Теслића и по једна из Приједора, Модриче, Гацка, Лопара, Лакташа, Кнежева.

Share With: