Biciklijada u znak sjećanja na poginule borce

U subotu, 18. septembra u 11 časova biće organizovana biciklijada od hrama u Dubravama do Spomen-krsta u Rovinama, gdje će u 12 časova biti služen pomen stradalim civilima i borcima iz ove mjesne zajednice.

Sekretar Parohije dubravske Srđan Naerac, istakao je da je ideja za organizovanje biciklijade potekla od sveštenika Momira Maksimovića, a plan je da postane tradicionalna.

„Okupljanje je planirano u 11 časova kod hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Dubravama, dok je u 11 časova i 30 minuta predviđen polazak prema Rovinama gdje će u 12 časova biti služen parastos“, rekao je Naerac i dodao da će poslije parastosa biciklisti  kroz Lamince uputiti prema hramu u Dubravama.

„Cilj je da se, prije svega molitveno sjetimo svih poginulih civila i boraca, a kroz biciklijadu želimo da uključimo mlade i djecu kako ne bi zaboravili heroje koji su svoje živote ugradili u stvaranje Republike Srpske“, istakao je Naerac.

Naerac je rekao da je do sada prijavljeno 30 učesnika za biciklijadu i dodao da se svi zainteresovani za učešće mogu javiti svešteniku Maksimoviću.

S.Vidović

Share With: