U Sovjaku održano Prvenstvo Srpske u brdskom biciklizmu

Aktuelni  prvak Republike Srpske i BiH u brdskom biciklizmu Siniša Lukić iz Prijedora osvojio je novu titulu prvaka Srpske na Republičkom prvenstvu koje je  danas održano u Sovjaku kod Gradiške, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Nikolina Malić iz Čelinca.

Prvenstvo je organizovao Biciklistički klub „Čelendž“ iz Gradiške, a u 10 profesionalnih kategorija takmičilo se 29 biciklista.

Lukić, koji je već sedam godina prvak BiH, je rekao da je Prvenstvo Srpske, koje je prvi put održano na području Gradiške, veoma dobro organizovano i da je staza veoma zanimljiva, dinamična i brza.

On je dodao da se nada da će sljedeće godine na ovoj stazi, kako su najavili organizatori, biti organizovana trka Premijer lige BiH, na kojoj će sigurno učestvovati.

Malićeva je istakla da je vrijeme za trku bilo odlično, kao i staza i sama organizacija prvenstva.

Predsjednik Biciklističkog kluba “Čelendž” Slavoljub Bjelajac rekao je da je konkurencija bila veoma dobra, iako je, zbog situacije vezane za virus korona, dan prije dolazak na prvenstvo otkazalo 17 takmičara iz Trebinja, Istočnog Sarajeva i Vlasenice.

Bjelajac je naveo da je staza u Sovjaku bila veoma zahtjevna, da zadovoljava krterijume za održavanje trka Balkanskog prvenstva, te da će se na njoj u maju sljedeće godine voziti prva trka sezone u Premijer ligi BiH.

On je dodao da su prije profesionalnih trka Prvenstva Srpske organizovane i  kraće trke za djecu i rekreativce.

Prvenstvo Republike Srpske u brdskom biciklizmu je organizovano uz podršku Gradske uprave, Turističke organizacije i Šumskog gazdinstva Gradiška.

M.Malešević

Share With: