U lovište Karajzovci – Romanovci pušteno 620 fazana

Članovi Lovačkog udruženja „Lijevče“ iz Nove Topole pustili su danas u lovište Karajzovci – Romanovci 620 jedinki fazanske divljači.

Predsjednik Lovačkog udruženja „Lijevče“ Predrag Ljubičić rekao je da ovo lovačko udruženje, osim redovnih aktivnosti vezanih za gazdovanje lovištem i kontrole izvšenja lova, provodi i ovakve akcije radi omasovljenja fonda divljači u lovištu.

„Lovni fond u lovištu Karajzovci – Romanovci je u dobrom brojnom stanju, posebno kada je riječ o srnećoj i fazanskoj divljači, ali postoji nedostatak poljske jarebice kao i u cijeloj regiji. Jednim djelom je smanjen i fond zečije divljači, ali smo prošle godine izvršili unos i ove godine obustavili lov na zečeve, pa se nadamo da će i tu stanje biti bolje naredne godine“, naveo je Ljubičić.

On je dodao da lovci u okviru aktivnosti na spriječavanju širenja afričke kuge svinja vrše organizovane akcije i odstrel svinjske divljači na mjestima gdje se divlje svinje pojave i načine štetu, do 1. oktobra kada je i predviđen redovan otvor lova na ovu divljač.

Share With: