U Kruškiku održano druženje djeca sa Kosova i Metohije i Gradiške

Kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Kruškiku danas je održano druženje djece sa poteškoćama u razvoju iz Gradiške i djece sa Kosova i Metohije.

Predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Dragoslav Šinik rekao je da su pripredili bogat i zanimljiv program za sve koji su došli na druženje i dodao da je radost prisutna i među djecom iz Gradiške i djecom  sa Kosova i Metohije.

Predsjednica Udruženja roditelja djece sa poteškoćama u razvoju “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice Ivana Rakić  rekla je da djeci sa Kosova i Metohije ovo druženje znači mnogo, kao i cijeli projekat “Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

All-focus

“Srećni smo što nas je Republika Srpska ovako primila, mogu slobodno reći da ste naš zaštitni znak, ovdje djeca dožive onu istinsku slobodu koju nažalost nemaju kod svojih domova” dodala je Rakićeva.

Pomoćnik misnistra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Bosiljka Bošnjak rekla je da ovo ministarstvo dugi niz godina pomaže projekat i da im  je cilj da spoje djecu Republike Srpske i Kosova i Metohije.

“Vlada Republike čini koliko može da pomogne djeci i roditeljima sa Kosova i Metohije i porodicama iz Republike Srpske koji se susreću sa problemima koji prate djecu sa poteškoćama u razvoju” istakla je Bošnjak.

U Gradišci u okviru projekta “Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” boravi 50 učenika i nastavnika kojima su domaćini Osnovne škole “Vasa Čubrilović” i “Danilo Borković“.

Share With: