U Kozincima služen parastos poginulm borcima

Povodom obilježavanja krsne slave mjesne zajednice Kozinci – Spasovdana, danas je služen parastos i položeni vijenci na spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog i Drugog svtskog rata i žrvama fađšistikog terora u ovoj mjesnoj zajednici.

Vjence su položili gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, te pradavnici Mjesne zajednice, Mjesne boračke organizacije Kozinci i mjesnog odbora Aktiva žena SNSD-a.

Gradonačelnik Adžić je istakao da je važno da se mještani Kozinaca i drugi građani okupljaju povodm slave mjesne zajednice i odaju pomen onima koji su ugradili svoje živote u temelje republike Srpske.

„Obaveza lokalne uprave i mjesne zajednice je da pomognu porodicama poginulih boraca, ali i da čuvaju ono što su borci stvorili. Moramo da čuvamo i razvijamo Republiku Srpsku, jer je ona ključna za sigurnost i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima“, rekao je Adžić.

Predsjednik Mjesne zajednice Kozinci Igor Pavić rekao je da se mještani svake godine okupljaju na Spasdovdan i odaju pomen poginulim borcima.

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Kozinci  Milena Vrhovac istakla je da mjesni aktiv žena SNSD-a redovno učestvuju u obilježavanju Spasovdana, ali i svim aktivnostima u mjesnoj zajdenici.

Share With: