Održan info dan na temu: “Javni poziv za dodjelu sredstava iz Programa podrške razvoju preduzetništva u gradu Gradiška za 2019. godinu“

U Gradskoj upravi Gradiška danas je održan info dan na temu: „Javni poziv za dodjelu sredstava  Programa podrške razvoju preduzetništva u gradu Gradiška za 2019 godinu“.

Načelnik gradskog odjeljenja za privredu i poljoprivredu Branko Stojnić rekao je da su pozvani svi privredni subjekti  koji su već u toku 2019. godine izvršili nabavku  softverske opreme, bili na nekom poslovnom savjetovanju, te oni koji su u procesu certifikacije privrednih subjekata.

Stojnić je naglasio da je javni poziv otvoren do 21. juna 2019 godine, da je odaziv privrednih subjekta na zavidnom nivou, te da u narednom periodu očekuje još veći broj prijava.

Šef Odsjeka za privredu Danilo Šobot rekao je da info dan predstavlja jednu od devet aktivnosti putem kojih se promoviše ovaj poziv i da je to prilika da se zainteresovani usmeno informišu o uslovima za prijavu na javni poziv.

On je dodao da je “Javni poziv za dodjelu sredstava  Programa podrške razvoju preduzetništva u gradu Gradiška za 2019. godinu“ istaknut na  internet stranici i oglasnoj ploči grada Gradiška, te da i na taj način  privrednici  koji nisu bili u  mogućnosti da prisustvuju info danu mogu da dobiju više informacija o javnom pozivu.

Predstavnik  firme „EWES Europe East“ Gorana Đurić istakla je da je njena firma zainteresovana za prijavu na jedan od podsticaja za kupovinu  osnovnih sredstava i da ovakav vid podsticaja znači puno, jer manja ulaganja u opremu omogućuju veće plate za radnike.

Share With: