Tkanica: Milan Majdanac, estradni umjetnik i naš sugrađanin

Naš sugrađanin, estradni umjetnik Milan Majdanac, podijelio je sa nama priču o svom djetinjstvu, muzičkim počecima i o tome kako danas opstaje na muzičkoj sceni.

Kako i mnogi estradni umjetnici i Milan je „od malih nogu“ pjevušio i čuo prve riječi pohvale na račun njegovog glasa još kao osnovac. Muzički žanr nije mijenjao i danas, pored svojih pjesama, pjeva pjesme Mitra Mirića, Miroslava Ilića, Šerifa Konjevića, Nedeljka Bajića Baje i ostalih kolega.

„Odmah u prvom razredu ušao sam u školski hor i nastupao na priredbama. Prva naučena pjesma bila mi je Ponosan sam stara majko sutra idem u armiju  od Novice Negovanovića. Zatim dolazi i prvi nastup u mom selu, u kafani Sloga, i svi su bili oduševljeni i glasom i izborom pjesama“,  dodaje Milan.

Kada su pjesme u pitanju Milan ističe da je nekada bilo teško da se dođe na scenu, ali su pjesme bile kvalitetnije i zahtjevnije i samo oni kvalitetni pjevači su mogli ostati na sceni. Osjeća se i nedostatak dobrih  kompozitora kakvih je nekada bilo.

„To je jedan od razloga zbog kojih i ne snimam mnogo, jer snimaću onoga trenutka kada pronađem pjesmu koja će biti popularnija od  dosadašnjeg hita, a to je pjesma Pored kuće reka. Ova pjesma je moja lična karta, slobodno mogu reći da je poznatija od moga imena. Takođe i nisam mnogo prisutan u medijima jer se mnoge stvari koje su prisutne u medijima ne poklapaju sa mojim moralnim principima, rekao bih da se danas muzika više gleda nego što se sluša“,  kazuje nam Milan Majdanac.

Našem sagovorniku i danas ne manjka, širom Republike Srpske, ali i regiona, pa i u inostranstvu. Nagrađivan je kao pjevač amater, mnogo puta je bio najbolji na takmičenjima koja su organizovana u našoj Gradišci, a zapažen je ostao i njegov nastup na banjalučkom Festivalu narodne muzike. Kako kaže Milan, najbolje nagrade su kada kolege kažu da dobro radiš svoj posao, a on je pohvalu dobio od legendarnog Nedeljka Bilkića što je, za njega,  veće od mnogih nagrada.

 

Share With: