Svečanom akademijom proslavljen prvi rođendan grada Gradiška

Povodom Dana grada Gradiška u Kulturnom centru večeras je održana Svečana akademija na kojoj je Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao  građanima Gradiške  prvi rođendan grada i dan kada je Gradiška oslobođena u Drugom svjetskom ratu.

Fotografija Radio Gradiška 98,8 MHz.

“Vlada je u prethodnom periodu značajno pomagala razvoj Gradiške i tako ćemo nastaviti jer Gradiška je bitna destinacija za Republiku Srpsku sobzirom da se nalazi na vratima Evropske unije i taj potencijal treba iskoristiti sa izgradnjom mosta na rijeci Savi kod Gradiške koji će povezati Evropsku uniju sa ostatkom Republike Srpske“ rekao je Višković i dodao da je Gradiška u posljednje vrijeme promjenila svoj izgled i razvojem faktički prerasla iz opštine u grad.

Fotografija Radio Gradiška 98,8 MHz.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je ostvaren san da Gradiška dobije status grada

„To nam daje za zadatak i dodatnu energiju da  gradimo Gradišku po mjeri građana i privrednika i da se trudimo da za određeni period Gradiška dobije  izgled srednjoevropskog grada koji će biti tu na samoj granici, na vratima  Republike Srpske“ rekao je Adžić i dodao da je važan daljnji infrastrukturni razvoj i zapošljavanje mladih  što je moguće uz pomoć Vlade Republike Srpske.

Povodom Dana grada dodijeljene su nagrade i priznanja zaslužnim građanima Gradiške.

Povelja grada  Gradiška za izuzetan doprinos razvoju Gradiške dodijeljena je Nikoli Kragulju, a za izuzetan doprinos u oblasti zdravstva prim. dr Zoranu Popoviću.

Fotografija Radio Gradiška 98,8 MHz.

Nikola Kragulj je istakao da mu Povelja predstavlja izuzetnu čast i zadovoljstvo.

„Priznanja svakome gode jer ona predstavljaju uvažavanje čovjeka i njegovih napora. Ja sam cijeli život radio za i u Gradišci. Radio sam u oba sistema, bio sam predsjednik Opštinskog komiteta SKJ Gradiška i načelnik opštine Gradiška dva mandata. Sa narodom sam uživao i patio se, bilo je teških i lijepih trenutaka ali mi je drago da sam iskoristio sve šanse i da moje ideju nisu osporavane i da su sve završene ili se završavaju“ rekao je Kragulj.

Fotografija Radio Gradiška 98,8 MHz.

Prim. dr Zoran Popović rekao je da je iznenađen priznanjem koje je dobio i izrazio zahvalnost što je njegov rad prepoznat. On je istakao da mu Povelja predstavlja veliku čast i podstreh da nastavi sa svojim radom koji je započeo 2011. godine formiranjem palijativnog odjeljenja u Bolnici Gradiška koje je jedino u Republici Srpskoj.

Fotografija Radio Gradiška 98,8 MHz.

Zahvalnice su dodjeljene: Fabrici stočne hrane “Farmofit” Gradiška, “Tikt manufaktura” i Zineti Hotić za postignute rezultate u oblasti privrede, Kajak kanu kluba “Sava” i Bobani Latinčić Kozić za postignute rezultate u oblasti sporta, Miroslavu Stojniću za izuzetne zasluge u oblasti humanitarnog i dobrotvornog rada i Slobodanu Borjanoviću za izuzetne zasluge u oblasti novinarstva.

Svečanoj akademiji prisustvovali predstavnici Narodne skupštine Republike Srpske i poslanici u Narodnoj skupštini Srpske, predstavnici ministarstava u Vladi Srpske, načelnici susjednih opština i opštine iz Italije, predstavnici vjerskih konfesija, predstavnici SUBNOR-a i Boračke organizacije Gradiška, predstavnici privrednog, društvenog i kulturnog života našeg grada i brojni građani.

Share With: