Održan koncert Dejana Petrovića i „Big benda“

Povodom Dana grada Gradiška – 24. aprila, na ljetnoj pozornici gradiškog Kulturnog centra večeras je održan koncert trubača Dejana Petrovića i „Big benda“.
Petrović je rekao da prvi put sviraju publici u Gradišci, koju su razveselili svojim autorskim pjesmama i obradama stranih i domaćih popi rok hitova i narodnih pjesama.
On je istakao da klasičnih trubačkih orkestara u Srbiji ima mnogo, te da mu je bio cilj da se izbori za svoj muzički put stvarajući autorsku muziku i da postane poznat po svom stilu, a da je sve počelo 2007. godine kada je trubačkom orkestru dodao električnu i bas gitaru, druge instrumente i vokal.
„To se ljudima u regionu svidjelo i sve više smo traženi, ali i ljudi van ovih prostora vole balkanski melos i našu muziku“, dodao je Petrović.
On je naveo da iz mjeseca u mjesec mjenjaju repertoar i rade na novim pjesmama i obradama, a jednu od zadnjih obrada radili su sa Sneženom Đurišić, sa kojom su obradili stari hit „kaluđeru moj“.
Na koncertu Dejana Petrovića i „Big benda“ u Gradišci okupilo se nekoliko stotina građana, za koje su bili obezbjeđeni besplatan roštilj, pivo i sokovi.
Organizator koncerta je Turistička organizacija Gradiška, a pokrovitelj je gradonačelnik Gradiške.
Share With: