Srednja stručna i tehnička škola ispratila 162 maturanta

Srednja stučna i tehnička škola Gradiška ispratila je danas 162 maturanta, i to poslovno-pravne, ekonomske, medicinske i kulinarske tehničare, kuvare i konobare. Svečana prozivka maturanata upriličena je na ljetnoj pozornici Kulturnog centra Gradiška, u prisustvu brojnih građana.

Direktor škole Darko Golić rekao je da su se učenici ove generacije potrudili da ispoštuju sve školske zadatke i savladaju sve poteškoće, zbog čega su stigli do željenog cilja.

Golić je maturantima poželio svijetlu budućnost i da uvijek teže ka višem i boljem, kako bi opravdali očekivanja svojih roditelja i profesora.

Za učenike generacije proglašeno je dvoje učenika medicinskih tehničara, Sergej Stanić i Dejana Galić, koji su imali isti broj bodova prilikom izbora.

Stanić je rekao da mu mnogo znači titula učenika generacije, da je bilo potrebno dosta truda da se to postigne, ali da se sve isplatilo, te da planira da upiše Medicinski fakultet u Banjaluci. On je istakao da mu je žao što se rastaje od svojih drugara i da će mu matursko veče uvijek ostati u lijepom sjećanju.

Galićeva je takođe rekla da planira da upiše Medicinski fakultet u Banjaluci  i da je voma srećna što je proglašena učenikom generacije, dodajući da svakom čovjeku znači da neko prepozna i nagradi njegov trud i rad.

Srednja stručna i tehnička škole Gradiška u školsku 2019/2020. godinu planira upisati 168 učenika raspoređenih u sedam odjeljenja. Planiran je upis po jednog odjeljenja u zanimanja poslovno-pravni, ekonomski, medicinski i poljoprivredni tehničar kao i novo zanimanje, tekstilni tehničar, te odjeljenja konobar i kuvar u trogodišnjem stepenu.

Share With: