OMŠ „Branko Smiljanić“ ove godine ispraća 11 maturanata

 Osnovna muzička škole „Branko Smiljanić“ Gradiška ispratiće ove školske godine 11 maturanata, koji će u junu mjesecu polagati završni ispit i održati završni koncert, rekao je direktor ove škole Ivan Ristić, gostujući u emisiji „Kulturni kolaž“ Radio Gradiške.

Ristić je naveo da će završni ispit za maturante koji završavaju šesti razred osnovne muzičke škole biti organizovan od 10. do 14. juna, a da će im diplome biti uručene krajem june, na završnoj svečanosti i koncertu na kojem će svi nastupati. On je istakao da je riječ o uspješnoj generaciji učenika koji su i pored obaveza u redovnoj osnovnoj školi uspjeli da završe muzičku školu i osvajaju nagrade na takmičenjima.

Ristić je naveo da će upis učenika u pripremni i prvi razred muzičke škole biti organizovan od 3. do 21. juna, te da je muzička škola u cilju animiranja djece tokom ove sedmice organizovala muzičke predstave za učenike drugih i trećih razreda osnovnih škola.

On je dodao da se učenici, kao i ranijih godina, mogu da opredijele za klavir, harmoniku, gitaru, violinu i violončelo, te da gradiška muzička škola, u saradnju sa Akademijom umjetnosti iz Banjaluke, nastoji da obezbijedi uslove i za pohađanje nastave za klarinet.

Ristić je dodao da muzička škola svake godine upisuje veći broj učenika i osvaja sve veći broj nagrada na takmičenjima, te da će svi koji su ove godine osvajali nagrade nastupati na godišnjem koncertu, koji će biti održan 28. maja u 20 časova u Kulturnom centru u Gradišci.

Osnovnu muzičku školu „Branko Smiljanić“ Gradiška, uključujuću područno odjeljenje u Kozarskoj Dubici, pohađa 264 učenika.

Share With: