PSD „Patrija“ Gradiška proslavlja krsnu slavu i deset godina postojanja

Planinarsko sportsko društvo „Patrija“ Gradiška proslaviće u školi u Mičijama, u  nedjelju 7. aprila krsnu slavu i deset godina postojanja društva. Program će početi u 9 časova šetnjom od Mičija do izletišta Subotići nakon čega je predviđen povratak, svečani ručak za sve učesnike, članove društva, njihove porodice i prijatelje i dodjela zahvalnica svima koji su pomogli rad „Patrije“ u proteklih deset godina.

Predsjednik planinarskog sportskog društva „Patrija“ Gradiška, Stoja Nikšić, rekla je gostujući u programu Radio Gradiške da je prilikom svog osnivanja prije deset godina društvo za krsnu slavu odabralo Svetog Jakova Prepodobnog, koji se proslavlja danas, 3. aprila, ali da će zbog radnih obaveza većine članova krsnu slavu obilježiti u nedjelju 7. aprila.

Nikšićeva je navela da su društvo osnovala tri člana, da se tokom godina razvijalo i da danas „Patrija“ broji 130 članova.

Ona je istakla da su planinari ljudi koji vole prirodu i druženje.

Najmlađi član „Patrije“ ima 4 godine, dok je najstariji član osamdesetdvogodišnji Pero Panić koji redovno učestvuje u aktivnostima.

Prošle sedmice gradiški planinari su bili u Fruškoj Gori. Svake godine učestvuju u programu obilježavanja Dana opštine 24. aprila, nakon čega slijedi aktivnost „Turjački đir“.

Share With: