Top lista

Top lista za 26.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Pripadnici PU Gradiška obilježili Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška danas su dijeljenjem promotivnih letaka obilježili Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti, u okviru kampanje koju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Edukativni letci pod nazivom „Samo je porodica pravi izbor“ za cilj imaju upoznavanje građana sa preventivnim aktivnostima borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, te na koji način da prepoznaju prve simptome koji bi ukazivali na eventualno kunzumiranje opojnih droga.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić rekao je da letci sadrže osnovne informacije o najčešće korištenim opojnim drogama i štetnim posljedicama koje nastaju kao i praktične savjete roditeljima na koji način da prepoznaju početne simptome kod mladih osoba koje su najčešće žrtve konzumacije opojnih droga.

Mišetić je pozvao sve građane koji posjeduju informacije u vezi zloupotreba opojnih droga da to prijave policijskim službenicima, kako bi mogli adekvatno reagovati i zajedničkom saradnjom građana i policije spriječili i suzbili zloupotrebu opojnih droga.

On je naveo da je od januara do novembra ove godine Policijska uprava Gradiška zabilježila 22 krivična djela zloupotreba opojnih droga i  isto toliko prekršaja.

„Zaplijenjeno je 435 grama opojne droge marihunana, 11 stabljika indijske konoplje kao i određena količina sjemenki indijske konoplje i opojne droge hašiš, a pronašli smo i jednu ilegalnu labaratoriju za proizvodnju droge“, rekao je Mišetić.

On je naglasio da je povećan broj krivičnih djela u odnosu na prošlu godinu za 40 procenata što je rezultat pojačanih aktivnosti policije na spriječavanju zloupotreba opojnih droga.

Građani Gradiške su u anketi naveli da je omladina danas  podložna raznim izazovima pa tako i upotrebi droge i da se to mora suzbijati.

Share With: