Top lista

Top lista za 26.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Stručna konferencija o unaprijeđenju energetske efikasnosti

Stručna konferencija „Značaj unaprijeđenja energetske efikasnosti, upotrebe obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine“, koju organizuje Gradska uprava Gradiška u okviru manifesacije „Energetski dani Gradiška 2019“, biće održana sutra u 12 časova u Kulturnom centru.

Stručni savjetnik za zaštitu žovotne sredine i energetsku efikasnost u Gradskoj upravi Gradiška Radislav Martić rekao je da učesnici stručne konferencije biti predstavnici Ministarstva energetike i rudarstva i Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta iz Banjaluke i predstavnici privrednih subjekata koji su angažovani na izgradnji sportske dvorane u Gradišci, koja će biti i najbolji primjer energetski održivog objekta.

Martić je istakao da trenutne klimatske promjene ostavljaju štetne posljedice po našu životnu sredinu, te da su „Energetski dani“ manifestacija koja ukazuje na značaju energetske efikasnosti na ublažavanje tih posljedica.

„Od učesnika stručne konferencije moći ćemo da čujemo, sa stručne strane i iz praktičnog iskustva, na koji način možemo da ušetdimo energiju. Praktični primjeri će biti većinom vezani za sportsku dvoranu, ali ćemo imati i primjer detaljnog energetskog pregleda objekta sa savjetima šta se može preduzeti da se smanji potrošnja energije, a da nivo konfora objekta ostane isti ili se poveća“, naveo je Martić.

On je podsjetio da je u toku izrada Akcionog plana za energatsku efikasnost i klimatske promjene grada Gradiška, kojim će biti predviđenje mjere za unaprijeđenje energetske efikasnosti za narednih deset godina i smanjenje emisije štetnih gasova za 30 odsto do 2030. godina .

Drugog dana manifestacije „Energetski dani Gradiška 2019“, u petak 13. decembra u Osnovnoj školi „Danilo Borković“ u Gradišci glumac Dječijeg pozorišta Republike Srpske Duška Mazalice održaće sa učenicima edukativnu radionicu na temu energetske efikasnosti.

Share With: