Pres konferencija povodom ponavljanja akcije suzbijanja komaraca

Danas je u kabinetu gradonačelnika održana konferencija za medije povodom ponavljanja akcije suzbijanja komaraca na području grada Gradiška

Gradonačelnik Zoran Adžić rekao je ovom prilikom da je lokalna uprava provela tendersku proceduru prije dva mijeseca  i izabrala preduzeće “EKO-bel” koje će vršiti dezinsekciju na čitavom području grada.  Adžić je istakao da ovo preduzeće nije moglo da obavi dezinskeciju na vrijeme  iz opravdanih razloga, zbog kišnog perioda.

“U ovom ugovoru sa preduzećem “Eko- bel” jasno stoji da ugovor završava onog trenutka kada su komarci uništeni, odnosno kada je dezinsekcija izvršena uspješno;” naglasio je Adžić.

Gradska uprava je u dogovoru sa kompanijom ugovorila da će tretman biti ponovljen sutra, 20.juna i u petak 21.juna na području čitavog grada. Svi poljoprivdredni proizvođači odnosno pčelari su obavješteni kako bi mogli zaštitili košnice.

Adžić je pojasnio da pravila Evropske unije ne dozvoljavaju suzbijanje komaraca avionskim putem jer za tu vrstu dezinsekcije  trebaju posebne dozvole.

Gradonačelnik je izrazio žaljenje zbog ove pojave i nastale situacije  ali je pozvao na razumijevanje jer ovakva situacija nije samo na području Gradiške već i u drugim gradovima i opštinama ne samo u Republici Srpskoj već i u susjednoj Hrvatskoj.

Share With: