Преминуло осам особа, новозаражених 382

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 910 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 382 особе.

Ради се о 185 мушкарца и 197 жена, од којих је 67 млађе, 215 средње и 100 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 71 особа је из Бањалуке, 50 из Требиња, 46 из Бијељине, 36 из Козарске Дубице, 17 из Приједора, по 14 из Добоја и Лакташа, по 10 из Вишеграда и Зворника, по девет из Прњавора и Угљевика, по осам из Гацка и Фоче, по седам из Братунца, Модриче и Шипова, по шест из Котор Вароша и Невесиња, по четири из Билеће, Брода, Дервенте, Кнежева, Петрова и Шековића, три из Хан Пијеска, по двије из Власенице, Мркоњић Града, Рибника, Рогатице, Рудог и Шамца и по једна из Берковића, Вукосавља, Новог Града, Новог Горажда, Српца, Теслића, Чајнича и Челница.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је осам смртних случајева. Ради се о пет мушкараца и три жене, средње и старије животне доби од којих су двије особе из Добоја и по једна особа из Новог Града, Бијељине, Теслића, Осмака, Рибника и Кнежева.

РТРС

Share With: