Predstavnici Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih Gradiška posjetili su porodice kojima je uručena pomoć

Predstavnici Međuopštinskog udružnja gluvih i nagluvih Gradiška, Srbac i Prnjavor danas  su posjetili dvije višečlane porodice u  Nožičkom u Srpcu i dvije porodice u Čatrnji, kojima su kroz različite projekte pomogli u opremanju kupatila, nabavci motokultivatora za plasteničku proizvodnju i nabavku plastenika.

Višečlanoj porodici Večernović u selu Nožičko izgrađeno je i kompletno opremljeno kupatilo sredstvima projekta “Kupatilo za porodicu 8+1”.Porodici Miladina Lazića takođe iz Nožičkog  nabavljen je motokultivator.

Pomoć je uručena i za dvije porodice u Čatrnji. Porodici Švraka uručen je plastenik dok je porodici Mujanović nabavljen motokultivator, sredstva su pribavljena putem projekta “Niko ne voli biti zaboravljen”.

Sekretar Udruženja Ljubinka-Radonić Zlojutro rekla je prilikom posjete porodici Mujanović da su oni kao Udruženje aplicirali na javni poziv koje je raspisalo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske te da su na taj način uspjeli pomoći ovoj porodici.

“Većina članova ovog saveza teško živi, mnogi od njih su bez mogućnosti za zaposlenje zbog svog invaliditeta. Ali mi ćemo kao udružnje nastaviti programske aktivnosti u narednoj godini u skladu sa mogućnostima obezbjeđenja sredstava” dodala je Radonić Zlojutro.

Korisnicima kojima je uručena pomoć članovi su Udruženja, rođeni sa potpunim ili visokim stepenom oštećenja sluha.

Share With: